Packa bilen smart

Ska du ut och åka? Tänk på att packa din bil både smart och säkert!

Packa säkert

Tänk på att packa de tyngsta sakerna längst ner, då får bilen en låg tyngdpunkt. Packa inte heller ovanför ryggstöden, behöver du bromsa in kraftigt så kan föremålen skada passagerarna.

Packa det viktigaste lättillgängligt, behöver ni stanna eller hamnar i en olycka är detta viktigt. Tänk även på däcktrycket när du packar bilen tungt, anpassa därför alltid däcktrycket efter resan.

Packa smart

Om du ska packa saker såsom täcken och kuddar kan det vara värt att använda vakuumpåsar. Med en vakuumpåse så pressar du ut luften ur packningen och det tar därför mycket mindre plats.

Ett annat tips för att packningen ska ta så liten plats som möjligt är att lägga saker inuti varandra. Mindre saker såsom vantar eller mössor kan du lätt lägga ner i en sko eller något annat ”ihåligt”.

Utnyttja taket

Har du mycket packning är taket bra att utnyttja. En takbox är ett alternativ, tänk dock på att inte placera alltför tunga saker i en takbox.

Har du dock större föremål som inte får plats i takboxen är ett takräcke att föredra. Ett takräcke fungerar bra om du till exempel ska frakta din snowboard eller din SUP-bräda. Intresserad av ett takräcke? Läs mer här.